[Header+for+RCTonline2.jpg]

RCT - Laporan Xtvt...

Thursday, April 30, 2009

Kayuhan Badak Berendam

oklah nie dia xtvt terkini yg di lakukan hari nie... hari ini ada seorang ahli yg sangat2 gian nak kayuh tapi beskal tarak lalu tak menghampakan beliau RCT Zale telah membuat pinjaman tanpa interest kat beliau beskal anaknya... Jadi kayuhan hari nie kira ada 2 ahli baru laa sorang yg berdaftar dan sorang lagi mat gian tu laa yg tak berdaftar....

TARGET hari nie... KAKI GUNUNG -> LUBOK KAWAH -> PERIGI -> BT HAMPAQ -> Balik Ke TITI HAYUN -> main TARGET BERENDAM DisiNI -> Balik Semula Ke KAKI GUNUNG.

Jarak pie Balik - 45km

Ok seperti biasa GAMBAQ untuk tatapan semua... jadi layannnn....

p/s: hangpa kenai la kot rasanya sapa mamat yg gian tuu...kayuh macam pelesit tapi jalan rata laa kena kerabat BT HAMPAQ punya bukit..aljawabnya MUNTAH ANGIN laaa.....







Sunday, April 26, 2009

Tour de Batu Hampaq 2

memandang banyak shot2 menarik sepanjang tour ni, part 2 of the tour akan merakamkan suasana semasa di batu hampaq dan kayuhan pulang... saksikanlah....











bukit yg terpaksa didaki di batu hampaq. rendah pada G. Jerai tapi ada yg tak lepas..




























tiba di Batu Hampaq. sessi post mortem.





kiri ; mendaki ke air terjun.

kanan ; cancelled pasal downhill tangga teruk sangat . patah balik...




























bergambar di depan Istana Hinggap Sultan Kedah


















Bergambar sebelum balik....buat evidence.... Paklong dengan Am tak sabar nak balik. ...

muka hang pa masuk website Maktab Mahmud... cuba check. tak pun dlm album bebudak Maktab Mahmud
















kiri; singgah makan kat depan hospital. pakat kempunan cendoi......geram punya pasai pulun nasi ayam family package dengan ais kacang.......


Mana sedap ngan ayam sebelum makan nasi tadi....









Ni RCT mana tak tau. Orang dah sampai dia baru nak start......

Tour de Batu Hampaq

Kelmarin 26hb april seramai 10 org ahli RCT berjaya dikumpul utk menyahut cabaran Tour de Batu Hampaq.
RCT yg terlibat adalah Sahaq(lead),Nayan, Daud,Mie,Rani,Bad, Fahrul,Abai,Pak Long dan Am.

Tempat pertemuan semua RCT biasalah, Kaki G.Jerai. Bad,Fahrul ,Mie dan Rani start dari rumah depa, pasai depa org Guar. Route yg diambil biasalah. Titi Teras- Kg Setar- Batu Hampaq. Balik singgah pekena ais kacang kat Hospital Yan-Kg Setar - Titi Teras. Oklah biar gambar yg menceritakan peristiwa sepanjang tour ni.... saksikan.....




















kat kaki gunung jerai. Sahaq tunjuk apa tak tau. Sticker RCT kut. kanan; mokthar menunjukkan minat nak join... nak tinggal hobi radio dan 4wd ka..


















ketibaan set guar Mie kiri dan Bad kanan.



















Kat Kg Setar, baru introduction, dah ada yang mengeluh














on the way ke Batu Hampaq....... to be continued....

Friday, April 24, 2009

RCT Rani











Tuesday, April 21, 2009

كايوهن چروا..

سلام...

اڤ هابق سموا.. امبوءي سماڠت دڤا نواو نق جاجه ڬ.جراي.. سمڤأي تق لينا تيدوق... اڤ2 ڤون تهنيئه كت رچت فوات ، سوكري & زالي اتس كجايأن مناون ڤونچق ڬ.جراي كمارين... هڠڤا ميمڠ ڤووير تاهڤ چيڤن..نامون ماسيه دساڠكل اوليه رچت ناين سبب دي كات هڠڤا ناءيق وقتو اودارا دان سوهو باوه تاهڤ بكو كيرا اوق لاا... كالاو كنا سوهو 78ءچ ماچم 19هب تيمڤوهاري صح كوندم ڤوڽا... هي هي هي..كات دي لاا...

اوق تق قيصه جنجي هڠڤا داڤت بوات ڤوسكاد اوتق تاتاڤن سموا


هاري ني ممندڠكن تق تاو بوات اڤ اكو ده رچت زالي ساج بوات كايوهن چروا... بوكن اڤ جوست نق بواڠ ڬتاي تاڤق كاكي جاا.. جادي كامي ڤون كايوه ڤوسيڠ دسيكيتر ڬواق ني...

اڤا٢ ڤون سبلوم كايوه ڤكنا روتي دولو..
http://2.bp.blogspot.com/_5b3mgeZvh3E/SUW6j-qfwPI/AAAAAAAAATQ/vqgC4SZYmNY/s400/roti+canai+teh+tarik.bmp
سبيجيك جا تق بوليه لبيه٢..ننتي اوۏرلود....

اوق كايوهن دمولاكن دڠن ڬرق ڤرلاهن دان منجامو مات نامون ترڤقسا باليق اول ممندڠكن چواچ تله بروبه دري ڤانس ك هوجن.. مك يڬ داڤت د چاڤاي جارق هاري اين اداله دالم ١٥قم سهاج... اوق لا تو نام ڤون كايوهن چروا....هي هي هي






versi rumi...

KAYUHAN CEROI
Salam...

Apa habaq semua.. amboi semangat depa nooo nak jajah G.Jerai.. sampai tak lena tidoq... apa2 pon Tahniah kat RCT Fuat , Sukri & Zale atas kejayaan Menawan Puncak G.Jerai kemarin... hangpa memang POWER tahap cipan..namun masih disangkal oleh RCT Nayan sebab dia kata hangpa naik waktu Udara dan Suhu bawah tahap Beku Kira Ok laa... kalau kena suhu 78'C macam 19hb tempohari sah kondem punya... he he he..kata dia laa...

OK tak kisah janji hangpa Dapat Buat POSKAD utk tatapan semua...
-gambaq-
Hari nie memandangkan tak tau buat apa aku dah RCT Zale saja buat kayuhan ceroi... bukan apa just nak buang gatai tapak kaki jaa.. jadi kami pon kayuh pusing disekitar Guaq nie...

apa-apa pon sebelom kayuh pekena roti dulu..
-gambaq-
sebijik ja tak boleh lebih2..nanti overload....

Ok kayuhan dimulakan dengan gerak perlahan dan menjamu mata namun terpaksa balik awal memandangkan cuaca telah berubah dari PANAS ke HUJAN.. maka yg dapat di capai jarak hari ini adalah dalam 15km sahaja... ok la tu nama pon kayuhan ceroi....he he he

Related Posts with Thumbnails